• Kunnig support till våra kunder
  • Snabba leveranser
  • Stort eget lager
  • Frågor? Ring gärna: 0490-375 90

Vitronic stillbildssystem

Vi har sedan slutet av 90-talet levererat ett egenutvecklat system för övervakning av stockända vid mätstationer på sågverk. I takt med utvecklingen av bildkvalitet på framförallt kamerasidan har efterfrågan på ett system med högre upplösning vuxit. Detta system ger en bild med 6 gånger så hög upplösning jämfört med ett vanligt analogt system. Idag används systemet i många andra processer utöver stockändekontroll som det ursprungligen utvecklades för.

Fångar snabba rörelser!

Vitronic Freeze Frame System är ett smart redskap vid avsyning av stockänden. Årsringar och eventuella avvikelser framträder tydligt samtidigt som bildkvalitén gör det vilsamt för ögonen på operatören som tittar på bilderna från stillbildskameran.

Knivskarpa bilder!

Vitronic Freeze Frame System är ett optimalt hjälpmedel vid kvalitetskontroll av processer i rörelse. Vid snabba förlopp är det omöjligt för det mänskliga ögat att visuellt kontrollera utan att stoppa en produktionsprocess. Detta system med digital stillbildskamera ger en ögonblicksbild samtidigt som produktionen kan fortsätta utan onödiga stopp.

PLUG’N PLAY

Tack vare Vitronics egenutvecklade kameramjukvara behövs ingen separat programmering av systemet. Allt som behövs är en triggersignal från exempelvis en fotocell som skickas till inspektionskameran, efter det sköter systemet stillbildsvisning per automatik


Kontakta oss för mer info och offert!