• Kunnig support till våra kunder
  • Snabba leveranser
  • Stort eget lager
  • Frågor? Ring gärna: 0490-375 90

Testlabbet: Livevisning av IP-kameror

I många industriella kamerasystem är vikten av en avbrottsfri och fullt rörlig live-visning av kamerabilder hög. En fullt rörlig video bör innehålla minst 25 bilder per sekund för att ögat inte skall uppfatta rörelser som ”hackiga”.

Ett övervakningssystem med IP-kameror ställer specifika krav på valet av produkter för att uppnå detta. Ju fler kameror som i realtid skall avkodas för live-visning desto högre krav på övrig utrustning i nätverket som switchar, NVR:er eller de klientdatorer med VMS-system som står för gränssnitt, avkodning och inspelning av kamerornas videoströmmar. Det är inte ovanligt att det dessutom finns behov av att visa dessa videoströmmar på fler än en monitor.

I ett feldimensionerat system kommer resultatet bli hackiga bilder, det vill säga att bilden inte levererar minst 25 bilder per sekund eller att bildkvaliteten blir lidande då systemet kompenserar med lägre upplösning för att bibehålla den snabba kontinuerliga bilduppdateringen.

För att kontrollera prestandan i Dahuas kamerasystem har vi under några dagar testat just förmågan att leverera högupplösta bilder utan avbrott. Vi kopplade upp 16 st Dahuakameror i vårt testlabb anslutna till en kraftfull NVR från Dahuas PRO-series. Samtliga kameror spelas in i FullHD-upplösning (1920 x 1080 px) och avkodas i realtid på två separata skärmar. Allt kopplas mot en PoE-switch och både uppspelning och inspelning sker på den 16-kanaliga NVR:en.

Då de flesta komprimeringstekniker idag påverkas av hur stor del av en bild som är rörlig har vi sett till att samtliga kameror har en stor del rörelse i bilden. Detta ökar informationen som skall avkodas jämfört med om kamerorna hade visat statiska bilder. Samtliga 16 kameror har under 72 timmar kontinuerligt varit igång samtidigt som NVR:en har spelat upp och spelat in samtliga videoströmmar. Samtliga 16 kameror visar stabila live-strömmar utan avbrott i mycket hög bildkvalitet.

Kamera som använts i testet:
https://nydemo-6513se.nyehandel.se/sv/products/ip-bullet-dahua-2mp-27-135-mm-ai

NVR som använts i testet:
https://nydemo-6513se.nyehandel.se/sv/products/nvr-dahua-16-kanaler-320mbps-2

Switch som använts i testet:
https://nydemo-6513se.nyehandel.se/sv/products/switch-16-kanaler-poe-managed-cctv-mode-240w